יום שלישי, 23 באפריל 2019, י"ח ניסן ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

טארט משמשים ומרציפן

מעודן ומיוחד, לאוהבי המרציפן

פורסם בתאריך:


לבצק פריך:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

120 גרם קמח לבן

50 גרם שקדים טחונים

80 גרם אבקת סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 ביצה
 

למלית מרציפן שמנת:

200 גרם מרציפן 100 מיל שמנת מתוקה
2 ביצים
כ-20 משמשים שטופים, חצויים ומגולענים 2 כפות סוכר

לזיגוג וקישוט:

גלזורה מוכנה
 

מומלץ להשתמש ברינג קוטר 25 ס”מ גובה 3 ס”מ או יותר אך לא יותר מ-5 ס”מ
 

אופן ההכנה:
•    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, קמח, שקדים, אבקת סוכר וקליפת לימון ומעבדים יחד קצרות עד קבלת פירורים דקים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד קבלת גושי בצק..
•    קרם שקדים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים מרציפן והביצים ומעבדים
    עד קבלת תערובת ומוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים יחד עד קבלת נוזל אחיד
•    מומלץ שלאחר הוספת השמנת תערבו ידנית בצורה עדינה ע”מ לא לגרום להקצפת השמנת..
•    על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק הקר לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ ומרפדים את הרינג קוטר 28 חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים יישארו גבוהים. מחוררים את הבסיס באמצעות מזלג ומצננים במקפיא במשך כ-1/2 שעה.
•    לאחר הוצאת הקלטית מהמקפיא מניחים עליה נייר קוקי(כן של העופות) ושופכים קטניות שיכסו את כל הקלטית ואופים אפיה עיוורת ב 170 מעלות- אני תמיד אופה 15 דקות מוציא את הקלטית מקרר 5 דקות  ומכניס לעוד 5 דקות בלבד לתנור..
•    לאחר כמה דקות של צינון נגלען את המשמישים ונסדר אותם כמו דומינו בעיגולים אחד צמוד לשני כשהם עומדים עד שנכסה את כל העוגה
    ומוזגים בעדינות את הנוזל עד לקוו העליון של העוגה.
•    מכניסים שוב לתנור לבערך 20 דקות חשוב שתראו שהחלק העליון נהיה זהוב.
    מוציאים מקררים ומצפים בגלזורה יחס הכנה של הגלזורה עם המיים 1/1.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: