יום שלישי, 16 באוקטובר 2018, ז' חשון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

מלבי טפיוקה פרוֶוה

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

החומרים:
1 כוס פניני טפיוקה קטנות
1/2 כוס סוכר
פחית חלב קוקוס (400 מ”ל)
1 כוס מים
100 גרם פירות יער קפואים (תותים או פרי רך אחר)
50 גרם פיסטוקים לא קלויים ולא מומלחים, קצוצים דק


לסירופ ורדים:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
כמה טיפות תמצית מי ורדים (או כמות גדולה יותר של מי ורדים מדוללים)
מעט צבע מאכל אדום (לא הכרחי, אבל יפה)
הכנת הסירופ:
מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ כ-2 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.

אופן הכנת הטפיוקה:
)     מרתיחים סיר מים (כפול 15 מהכמות של הטפיוקה) במקרה הזה עם 15 כוסות מים.
)     לאחר הרתחה מכניסים את פניני הטפיוקה ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עד שהפנינים שקופות. שימו לב - אם נראה לכם שהנוזל סמיך מדי הוסיפו מים, העיקר שהפנינים יהיו שקופות.
)     כאשר הפנינים שקופות סננו מהנוזל, הכניסו לכלי, הוסיפו את הסוכר, מי הורדים וחלב הקוקוס, ערבבו היטב והכניסו למקרר.

הרכבת המנה:
לאחר קירור של חמש שעות לפחות, מיזגו לצלחות או כוסות, הוסיפו את הסירופ, את הקוקוס, הפיסטוק, או כל דבר אחר שבא לכם, קשטו כדי שהקינוח יראה טוב ובתאבון.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: