יום שני, 16 בספטמבר 2019, ט"ז אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

לזניית ירקות צלויים וגבינות

כדאי להכין את הלזנייה יום מראש, לקרר, לחתוך, לעטוף בנייר אלומיניום ואז לאפות שוב במשך רבע שעה לפני ההגשה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

עמנואל רוזנצוויג

רוטב העגבניות נועד בעיקר להרטיב את עלי הפסטה, אולם הוא יכול להוות מרכיב תיבול ממזרי. אפשר להכין אותו חריף וליצור מפגש עוקצני בתוך כל ביס בשכבות הרכות, או להוסיף כף רוטב וורצ’סטר לטעם מסתורי ומעושן או כף ג’ינג’ר טרי מגורר וטיפה רוטב סויה.
אפשר לשחק עם הירקות: לוותר על החצילים ולהוסיף יותר קישואים, להשתמש בירקות שורש בחורף, להשתמש רק בסלק שיחד עם הגבינות ותיבול תימין עושה חגיגה בלזניה.

חומרים לתבנית פיירקס 30X20 ס”מ
ירקות צלויים:
1 חציל לא קלוף, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס”מ
2  קישואים לא קלופים, רצוי זוקיני, חתוכים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס”מ
1 בטטה קלופה, חתוכה לרוחב לפרוסות בעובי מעט פחות מ-1 ס”מ
כמה גבעולי תימין
שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס
20  זיתים שחורים מגולענים וחתוכים גס (עדיף קלמאטה, אבל כל זית אחר גם ישתלב יפה)
רוטב עגבניות:
1  בצל קצוץ
2 כוסות מיץ עגבניות (אם אתם מצליחים להשיג Pasata, זה הכי טוב, אבל לא חובה)
2  כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח, פלפל
כמה עלי בזיליקום או אורגנו או תימין
רוטב בשמל וגבינה:
3  כפות שמן זית
2  כפות קמח לבן
2  כוסות חלב
1  כוס מים (או ציר ירקות)
מיכל אחד גבינת קוטג’
200  גרם גבינה בולגרית לפי טעמכם
4  ביצים
עלים מכמה גבעולי תימין
מלח (בהתאם למליחות הגבינה הבולגרית)
פלפל שחור
חבילת דפי לזנייה
300  גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה
הכנת הירקות:
מחממים תנור ל-180o צלזיוס
מסדרים את הירקות הפרוסים על תבנית אפייה, זולפים שמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס
צולים את הירקות בתנור עד שמתחילים להשחים. בערך 30 דקות
הכנת רוטב העגבניות:
מטגנים כמה דקות את הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.
מוסיפים את מיץ העגבניות, רסק העגבניות, עשבי התיבול, המלח והפלפל
מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי כמה דקות, במשך 10 דקות
טוחנים עם בלנדר מוט לרוטב אחיד
הכנת מילוי הגבינות:
מחממים 3 כפות שמן זית בסיר
מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה (לא לשרוף את הקמח!)
מוסיפים חצי כוס חלב ועם כף עץ מערבבים היטב עד שאין גושים
ממשיכים בהדרגה עם עוד חצי כוס חלב בכל פעם תוך כדי ערבוב לכדי תערובת חלקה
לאחר החלב מוסיפים גם את המים או ציר הירקות
מבשלים במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט
מסירים מהאש ומצננים במשך כמה דקות
מוסיפים את גבינת הקוטג’ ומערבבים (זה עוזר לצנן את התערובת)
מוסיפים את הביצים, הגבינה הבולגרית, עלי התימין, המלח והפלפל
להרכבת הלזניה:
משמנים תבנית פיירקס. אפשר לפזר מעט קמח תירס.
מניחים שכבה אחת של עלי לזנייה עם חפיפה קלה ביניהם.
מפזרים שליש מרוטב העגבניות על עלי הפסטה
מסדרים שכבה של ירקות צלויים וזיתים כך שבהמשך לאחר חיתוך הלזנייה, כל מנה תכיל פחות או יותר מכל סוגי הירקות
מפזרים שליש ממילוי הגבינה
מפזרים שליש מגבינת המוצרלה המגוררת
ממשיכים עם עוד סידור שכבות דומה ומעליו שכבה שלישית של עלי פסטה
מערבבים את השליש האחרון של רוטב העגבניות עם מילוי הגבינות ומורחים על שכבת עלי הפסטה האחרונה.
מפזרים את שארית גבינת המוצרלה
אופים בתנור שחומם ל-1800 במשך 50 דקות.
לאחר שלושים הדקות הראשונות, הגבינה המגוררת עלולה להשחים יותר מידי. כדאי בשלב הזה לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום עד לסיום האפייה.
מצננים לגמרי ומכניסים למקרר
לאחר כמה שעות, רצוי לילה שלם, פורסים את הלזנייה, בתוך התבנית, למנות הגשה.
20  דקות לפני ההגשה, מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור חם.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: