יום חמישי, 23 במאי 2019, י"ח אייר ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

לצאת מהלביבה

רועי אגאי משדרג לנו את החג עם לביבות שוות במיוחד

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

רועי אגאי "אני אפיתי"

לביבת פטריות ותפו”א  
חבילת פטריות שמפניון
3 תפו”א בינוניים קלופים
2 ביצים
3 כפות גבינת שמנת
כפית מלח
קורט מוסקט טחון
4 כפות קמח גדושות


אופן ההכנה
מגררים את תפו”א בפומפיה וסוחטים משאריות הנוזלים.
קוצצים את הפטריות הכי דק שאפשר, אפשר גם לטחון במעבד מזון.
מוסיפים ביצים, גבינה ותבלינים ומערבבים.
מוסיפים קמח עד לקבלת מסה אחידה (אם מרגישים שהמסה רכה מִדי אפשר להוסיף עוד קצת קמח.

טיגון
מחממים מחבת עם שמן סויה ומטגנים 3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום.

אפייה
יוצרים כדורים  בגודל כדור פינג פונג,מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומועכים עם כף היד.  
אופים ב-180 מעלות, בערך 20 דקות.
מגישים לצד שמנת חמוצה.


לביבות כרישה בצל ובטטה
1 בטטה גדולה מגוררת בפומפיה
½ בצל קצוץ
½ כרישה בינונית קצוצה
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום (לא חובה)
2 ביצים
4 כפות קוסקוס אינסטנט (לא מוכן, שיספח את הנוזלים) או 3 כפות קמח

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים למעט הקוסקוס עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים למסה הומוגנית. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
יוצרים לביבות לפי גודל רצוי (עד 70 גרם).

טיגון
מחממים מחבת עם שמן סויה ומטגנים 3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום.

אפייה
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומועכים עם כף היד.  
אופים ב-180 מעלות בערך 20 דקות.


לביבות מנגולד ואריסה
חבילת מנגולד קצוץ, רק העלים הירוקים
3 תפו”א מגוררים בפומפיה וסחוטים מעודפי נוזלים
3 כפות אריסה איכותית
חופן זיתי קלמטה קצוצים
3 ביצים
רבע כוס גבינת מוצרלה מגורדת
חצי כוס סולת/קמח

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים למעט הסולת עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את הסולת ומערבבים למסה הומגנית. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
יוצרים לביבות לפי גודל רצוי (עד 70 גרם).

• טיפ – אפשר להוסיף למתכון קופסת שימורים של טונה במים ולערבב לתוך המסה.

טיגון
מחממים מחבת עם שמן סויה ומטגנים 3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום.

אפייה
יוצרים כדורים  בגודל כדור פינג פונג, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומועכים עם כף היד.  
אופים ב-180 מעלות בערך 20 דקות.
מגישים לצד שמנת חמוצה ולימון כבוש.


את כל המתכונים אפשר לעשות ללא גלוטן. משתמשים בקמח תירס במקום הקמח/הקוסקוס/הסולת.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: