יום שישי, 19 ביולי 2019, ט"ז תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגיית שכבות פיסטוק פטיסייר וריבת פטל.

מתכון כשר ומנצח לחג הפסח, מבית היוצר של גיא רון, אני אפיתי

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

חומרים לעוגייה:
200 גרם פיסטוק גרוס דק
20 גרם סוכר
1 כף סוכר
1 חלבון
 חומרים לקרם דיפלומט:

360 מ”ל חלב.
100 גרם סוכר.
1 מקל וניל או כפית מחית וניל.
3 חלמונים.
30 גרם  קורנפלור.
100 מ”ל שמנת מתוקה.
ריבת פטל אדום איכותית קנויה.
אופן הכנת העוגיות:
מחממים תנור מראש לחום של 150 מעלות
 1. מחממים מעט את הדבש.
 2. בקערה מכניסים הפיסטוק, הסוכר, הדבש ובסוף את החלבון ומערבבים הכול יחד.
 3. בעזרת כפית טבולה במים יוצרים עיגולים ומניחים בתבנית אפייה, במרווחים של 2 סנטימטר אחת מהשנייה. חשוב מאוד להשטיח את העוגייה כמה שיותר.
 4. אופים בתנור כחצי שעה או עד שמזהיב.
5. מקררים את העוגיות בטמפרטורת החדר .
אופן הכנה קרם דיפלומט:
מביאים לרתיחה חלב עם סוכר ומקל וניל. מערבבים חלמונים עם קורנפלור בקערה נקייה. יוצקים שליש מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת החלמונים לחלב הרותח ומבשלים כ-4-3 דקות, תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם סמיך ומבעבע והתערובת מתחילה להיפרד מהדפנות. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים מיד בניילון נצמד. מצמידים את הניילון לקרם, כדי שלא ייווצר קרום. מצננים. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם.
אופן הרכבת העוגייה:
מורחים את הריבה בצד השטוח של העוגייה. לוקחים עוגייה שניה ומזלפים עליה קרם דיפלומט. לבסוף, מניחים את העוגייה עם הריבה מעל לקרם. ניתן לשמור במקרר
.
אופן הרכבת העוגייה:
מורחים את הריבה בצד השטוח של העוגייה. לוקחים עוגייה שניה ומזלפים עליה קרם דיפלומט. לבסוף, מניחים את העוגייה עם הריבה מעל לקרם. ניתן לשמור במקרר.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: