יום שני, 16 בספטמבר 2019, ט"ז אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

כדורי שוקולד טבעוניים תחרותיים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

עמנואל רוזנצוויג

מצרכים:
שרוול ביסקוויטים פתי בר (איזה כיף שהם טבעוניים) 250 גרם
¾ כוס חלב שיבולת שועל (או כל תחליף חלב... על טעם ועל ריח)
3 כפות סוכר
100 גרם חמאת קקאו (עדיף בגרסת הצ’יפים הקטנים כך קל יותר לחשב כמויות)
200 גרם שוקולד מריר פרווה שבור לקוביות (עדיף לא לעבור את ה 60% במקרה הזה)


אופן ההכנה:
מעבירים את הפתי בר לשקית אטומה חזקה ואם אין אחת כזו אז לעטוף את החבילה עצמה בעוד שתי שקיות רגילות ולהתחיל להוציא עצבים עם מערוך על השקית עד שהפתי בר הופך לפירורים קטנים (בינינו, זה החלק הכי כיף!).
בסיר מחממים את החלב שיבולת שועל עם הסוכר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר ימס (לא מרתיחים).
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא תימס לגמרי... לחמאת קקאו לוקח מעט יותר זמן מחמאה רגילה.
מוסיפים את השוקולד וממיסים גם אותו תוך כדי ערבוב. חשוב לשים לב לא להרתיח אחרת זה ישרף!
מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את שברי הפתי בר ומערבבים היטב שימו לב... הבלילה תראה יחסית מימית למה שאנחנו רגילים מכדורי שוקולד רגילים אך אל דאגה!
מעבירים את התערובת למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה להתייצבות קלה.
בידיים רטובות מגלגלים כדורים ואז ניתן לגלגל אותם בציפוי הרצוי... האהוב עליי הוא סוכריות צבעוניות (!) אבל אפשר כל ציפוי אחר. להניח במנג’טים ולשמור במקרר או במקפיא. נחמד לדעת: בחנויות אפייה ניתן למצוא סוכריות צבעוניות מצבעי מאכל טבעיים בלבד!

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: