יום רביעי, 23 במאי 2018, ט' סיון ה' תשע"ח
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

כרוב סגול ושאר ירקות מדורה

מהמעדניה של שף גולדשטיין

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

שף גולדשטיין

בישול עם גזעים תמיד אהבתי. אולי בגלל הקירבה שלו לטבע והחיבור בין הצומח לחי, ואולי משום שככל שהוא קרוב יותר לטבע הוא מזין יותר ואם יש יד טובה, אז גם טעים יותר.
החיבור בין גזע, אש ובשר נהדר ומוכיח את עצמו כל פעם מחדש. החשש לחבר ירק לגזע ואש תמיד שם וגם הבשלנים הטובים ביותר יכינו תפו”א מדורה או מכסימום יצלו אנטיפסטי או בטטה במדורה, ופה סיפור הירקות מסתיים.
הפעם אני מגיש לכם כמה רעיונות חדשים ורעננים לירקות מופלאים שיכולים להיות ארוחה בפני עצמה  
אם תרצו ליהנות על באמת מירקות גזע ואש. בשעות המוקדמות של הבוקר במעדניה, הגפרור הראשון נדלק לתוך גזעים של עץ אשכולית או לימון, ומעשנת הבשרים שלי עושה פלאים.
במהלך חודש מאי בימי חמישי ושישי, מי שרוצה יכול לעטוף בנייר כסף כרובית, להביא אותה אלי לעישון במעשנת ולקבל אותה מוכנה חמה וטעימה.


החומרים:
1 כרוב סגול
3 כפות שמן זית
6 ענפי תימין
נייר כסף עבה ואיכותי

אופן ההכנה:
שוטפים את הכרוב הסגול או הלבן, מניחים על נייר הכסף, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ותימין.
עוטפים את הכרוב בנייר הכסף לכדור.
כאשר הגזעים או הגחלים לוחשות (לאחר הבהרה) מכניסים את הכדור הכסוף ומכסים בגחלים. אחרי 30 דקות מוציאים ומכינים להגשה.

הגשה ותיבול אחרי המדורה:
מסירים את נייר הכסף, מקלפים קלות את שכבת הכרוב השרופה, בוזקים שמן זית, מלח ים, פלפל שחור גרוס ומגישים.

דלעת ערמונים מדורה
הכנת דלעת הערמונים:
מכינים את הדלעת באותה שיטת הכנה כמו של הכרוב, גם הזמן בגחלים זהה.
חשוב לציין: דלעת הערמונים מזכירה בטעמה ובמרקם שלה ערמונים חמים וחורפיים ודרך ההכנה בגחלים מפיקה ממנה את המיטב מבחינת הטעם העמוק והמעניין והלחות שמוסיפה למרקם המחיתי.
אחרי שפותחים את נייר הכסף אפשר להוסיף חמאה או שמן זית איכותי, שמנת חמוצה, מלח ים, שום, טרגון או עשב תיבול אחר, ואפשר גם ככה טבעי. הכי חשוב להגיש מייד כשעדיין לוהט.

 

כרובית מהשדה
אופן ההכנה:
מכינים את הכרובית באותה שיטת הכנה כמו של הכרוב.
להכנת הכרובית - משאירים את הגזע ותפרחת הענפים-עלים שלה בשביל שישמרו על פרחי הכרובית. כך היא גדלה באדמה וכך משאירים אותה עטופה בעליה ובנייר הכסף גם באש, בתוך הגחלים הלוחשות.
מתבלים בשמן זית (שמן הזית מוסיף טעם וגם מוליך חום מעולה).
מכניסים לגחלים ל-40 דקות לפחות, מסירים את נייר הכסף ומתבלים בעוד שמן זית ומלח ים.                                          

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: