יום שני, 16 בספטמבר 2019, ט"ז אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עמנואל מבשל מהבית עוגת שקד ודבש

במיוחד לטו בשבט וגם לא. לא מתוק מידי, לא מושחת.
פרוסה של כיף בלי ייסורי מצפון.

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

עמנואל רוזנצוויג

חומרים
לעוגה:
4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים לחוד
1/4  כוס שמן קוקוס מומס (50 גרם)
2  כפות דבש (40 גרם)
1  כפית תמצית וניל איכותית
1/2  כפית סודה לשתייה
1/2  כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/2  כוס קמח קוקוס

לציפוי הפירורים:
1  כוס שקדים
1/4 כ וס שמן קוקוס מומס (50 גרם)
3  כפות דבש (65 גרם)
1-2  כפיות קינמון

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 1750C
מצפים תבנית עוגה אנגלית בנייר אפייה.
מקציפים את חלבוני הביצים עד לקבלת קצף נוקשה.
בקערה נפרדת מערבבים את חלמוני הביצים, שמן הקוקוס והדבש.
מוסיפים את תמצית הווניל, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
מוסיפים את קמח הקוקוס (אם יש בו גושים, כדאי להעביר אותו דרך מסננת).
מוסיפים שליש מקצף החלבונים ומערבבים היטב. מוסיפים תוך כדי קיפול עדין את שארית קצף החלבונים. ומעבירים את הבצק לתבנית המצופה נייר אפייה.
קוצצים את השקדים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים במרקם הרצוי (פירורים גסים - קראנצ’יות גבוהה. פירורים עדינים - ביס קצת יותר הומוגני בעוגה)
מוסיפים את שאר החומרים (שמן קוקוס, דבש וקינמון) ומערבבים בשניים שלושה פולסים.
מפזרים את תערובת השקדים על הבצק שבתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים במשך עשר דקות ומעבירים את העוגה על רשת עד לצינון מלא.
העוגה נשמרת עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר בערך ארבעה ימים (או קצת פחות במהלך הקיץ) ובמקרר שבוע עד עשרה ימים.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: