יום שישי, 23 בפברואר 2018, ח' אדר ה' תשע"ח
לפרסום חייגו: 050-5552559

אוכל טוב , מתכונים ובישול בשוהם

אוכל , בישול , מתכונים , בשר , חלב , גבינות , לחם ,

טארט ערמונים

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

פורסם בתאריך:


מצרכים למחית ערמונים:

400 גרם ערמונים קלופים

100 גרם סוכר

200 גרם שמנת מתוקה

25 גרם חמאה 1

מקל וניל חצי ליטר חלב

אופן ההכנה:
•     מרתיחים חלב וסוכר עם מקל וניל, יוצקים פנימה את הערמונים וממשיכים לבשל על אש קטנה. מדי פעם מערבבים, עד שהנוזל נספג רובו בערמונים ומתקבלת תערובת סמיכה מאוד.
•     מרסקים בבלנדר, או אם רוצים להקפיד יותר, מעבירים דרך מסננת עדינה.
•     מערבבים פנימה שמנת וחמאה. מצננים מכוסה.
•     לאחסן: 5 ימים ללא שמנת, או 3 ימים עם שמנת.

מצרכים לבצק:

חצי כוס מים פושרים

חצי כוס שמן 1

שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

1 מרגרינה רכה מאד עד מומסת

4 (עד 4 וחצי) כוסות קמח רגיל

אופן ההכנה:
•    מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות.
•    מניחים בקערה את המצרכים לפי הסדר ומתחילים לשים את הבצק, אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד טיפה קמח ולשים בעדינות עד ליצירת בצק אחיד. להיזהר לא ללוש יותר מידי.
•    מרדדים לעובי 2 מ”מ, קורצים עיגולים, מניחים על נייר אפיה ומקררים.
•    אופים עד שהבצק מקבל גוון זהוב, זהירות לא לאפות יותר מידי, ומקררים לטמפרטורת החדר.

מצרכים לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם הסוכר ותמצית הוניל עד שהקצפת מוצקה.

הרכבת המנה:
לוקחים עוגיה מניחים ממרח ערמונים על העוגיה מישרים את הממרח שיראה כקונוס (מומלץ לעשות זאת עם סכין).

מכניסים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר עגול.
מזלפים מסביב לקונוס עד שכולו מצופה בצינור קצפת, מפזרים קישוטים ובתאבון.
המלצה שלי: לעשות את הזילוף כשהקונוס נמצא ע”ג נייר אפיה ועל צלחת שניתן להכניס למקפיא ולאחר הזילוף להכניס להקפאה, כשרוצים להגיש מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: