יום חמישי, 23 במאי 2019, י"ח אייר ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

דלעת

יש אותה כל השנה, עכשיו יותר מתמיד במגוון זנים, צורות וטעמים, קבלו מגוון מתכוני דלעת

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

רועי אגאי "אני אפיתי"

משתלבת בטעמים מלוחים, מתוקים, חריפים וחמוצים.

מאפין של דלעת צימוקים וגרעיני דלעת


החומרים
200 גרם ביצים
400גרם סוכר
250 גרם שמן סויה
330 קמח
12 גרם אבקת אפייה
½ כפית קינמון
350 גרם דלעת מגוררת (נקיה מקליפה)
50 מ”ל מיץ תפוזים

אופן ההכנה
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מקציפים סוכר וביצים עד למסה בהירה, מוסיפים בהדרגה שמן עד להטמעה מוחלטת.
• מחליפים את המקציף לוו גיטרה (במיקסר) ומפעילים על מהירות איטית. מוסיפים בהדרגה קמח, אבקת אפיה, דלעת, קינמון ומיץ תפוזים.
• מעבירים את המסה ל מנג’טים סיליקון/נייר עד לגובה ¾ ומפזרים גרעיני דלעת מעל.
• מכניסים לתנור ואופים בערך 20 דקות.
• מקררים מעט ומגישים.

דלעת ערמונים צלוייה עם גבינת פטה ופסטו
מנה מעולה וקלילה, שילוב הטעמים מצוין וביננו, ממש קלה להכנה. מתאים ל-4 סועדים.

החומרים
4 דלעת ערמונים
200 גרם גבינת פטה איכותית

קופסת פסטו (מיצרן בוטיק)
שמן זית
מלח

אופן ההכנה
• מכניסים לתנור במצב גריל 4 דלעת ערמונים שלמות עם הקליפה לכ-25 דקות. (לבדיקה - נועצים קיסם. אם נכנס בקלות אז הדלעת מוכנה).
• מקררים, חוצים ומנקים מגרעינים.
• את בשר הדלעת מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פטה מעל וכמה נקודות של פסטו.
• ממליחים מעט, בוזקים שמן זית ומגישים.

צ'אטני דלעת חלומי
מוסיף טעם לתבשילים ולכריכים, ויוסיף המון לכל ארוחת בוקר.

החומרים לצנצנת גדולה
1 ק”ג קוביות דלעת בגודל 1x1 ס”מ (ללא הקליפה)
½ קילו סוכר
כפית כמון
כפית כורכום
מקל קינמון
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
רבע כוכב אניס (לא חובה)
כוס מים

 

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מביאים את כל המרכיבים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים עוד חצי שעה ומכבים את האש.
לאחר קירור מעבירים לכלי אטום ומאחסנים עד 3 שבועות.  

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: