יום שלישי, 23 באפריל 2019, י"ח ניסן ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

חריימה סלמון עם פלפלים וגזר

ממטבחו של שף גולדשטיין מהמעדניה של גולדשטיין בצומת סביון. ואפשר גם להזמין אחלה מנות לחג

פורסם בתאריך:


 

החומרים:
1 פילה סלמון טרי נקי מאידרות וקוצים (לא קפוא!)
2 פלפל אדום
2 גזר
10 יח’ עגבניות שרי תמר
1 ראש שום
4-5 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
1/2 זר כוסברה (לא חובה)
4-5 כפות שמן זיתים
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כוסות מים

 

הכנת הרוטב:
• חותכים את הירקות לקוביות חוץ מהשרי תמר, מקלפים את שיני השום ו-5 מהן פורסים.
• מחממים על אש בינונית סיר, מוסיפים את שמן הזית ומאדים את פרוסות השום עד גוון זהוב.
• מוסיפים את הירקות כולל שיני השום ואת כף הפפריקה, מאדים למשך 7 דקות ומוסיפים מים ורסק עגבניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
• מוסיפים את עלי הכוסברה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

הכנת הדג:
• מחלקים את פילה הסלמון לנתחים עם העור לרוחב הפילה בעובי של 3-4 ס”מ.
• מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט, מושכים עם מברשת שכבה דקה של שמן זית ומתבלים את פרוסות הדג במלח ופלפל שחור גרוס.
• מחממים תנור ל-230 מעלות וצולים את נתחי הסלמון 8 דקות. מוציאים מהתנור ובעזרת פלטה מעבירים לכלי הגשה, מוזגים את הרוטב על נתחי הדג ומגישים.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: