יום ראשון, 18 באוגוסט 2019, י"ז אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגיות בעבע

מהמטבח העיראקי

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

בצק:
1/2 קילו קמח רגיל
1 כפית שמרים יבשים
100 גרם מחמאה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כ-1 כוס מים פושרים

מילוי:
200 גר' ממרח תמרים  
2 טיפות מי זוהר
קורט קינמון

מכינים בצק:  
• את כל מצרכי הבצק לשים בקערה עד לבצק נוח ורך.
• מכסים את הקערה ומניחים את בצק הבעבע לתפיחה עד להכפלת הגודל.

מכינים מילוי תמרים:
•    על מחבת מחממים את התמרים ומערבבים יחד עם קינמון. ממשיכים לחמם למשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהתמרים מתרככים. מקררים את התמרים.

מכינים עוגיות בעבע:
•     לאחר תפיחה, מחלקים את בצק הבעבע לכדורים קטנים בגודל שווה.
    מרדדים כל כדור לעיגול ובמרכזו ממלאים כפית ממלית התמרים.
•     סוגרים שוב לכדור ומרדדים לעיגול - לא דק.
•     מסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ועליה מניחים את עוגיות הבעבע, מורחים על כל בעבע ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
•     אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.
•     מצננים היטב לפני אחסון בכלי אטום.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: