יום שישי, 22 בפברואר 2019, י"ז אדר א' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

אקלר פיסטוק חלומי

ממטבחו של גיא רון

פורסם בתאריך:


ל-10 יחידות


לבצק רבוך:
160 גרם חלב
160 מ”ל מים
160 גרם חמאה
6 גרם סוכר
4 גרם מלח
8 גרם תמצית וניל איכותית
160 גרם קמח
280 גרם (4 גדולות) ביצים
חופן סולת

מילוי לאקלר
קרם פטיסייר (ראו מתכון קודם)
מסקרפונה 100 גרם
אבקת סוכר 50 גרם
מחית פיסטוק - (ניתן לרכוש בחניות מתמחות)

לקישוט
שבבי פיסטוק וקוקוס לבן

אופן ההכנה
הכנת האקלר

• מכינים את הבצק: מביאים לרתיחה את החלב, המים, הסוכר, המלח, החמאה והווניל.
• מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב, כשהאש כבויה, עד לקבלת בצק שנפרד בקלות מהדפנות.
• מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מזלפים אקליירים באורך 11 ס”מ. לפני האפייה מפזרים מעט סולת על האקלייר. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות 20-25 דקות.

הכנת המילוי
• בקערה מערבבים את הקרם פטיסייר הקר המסקרפונה, אבקת הסוכר ומחית הפיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת האקלר
• חותכים את האקלר בחלקו העליון כל שתישאר מעין סירה מזלפים את הקרם מניחים את החלק העליון מעל מבלי לילחוץ כך שרואים את המילוי מברישים את הזיגוג ומפזרים את שבבי הפיסטוק והקוקוס.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: