יום ראשון, 22 בספטמבר 2019, כ"ב אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

אני אפיתי עוגיית פיסטוק לימון מטריפות לפסח

לכבוד פסח מתכון מושלם של עוגיות פיסטוק לימון

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

חומרים לעוגייה:
50 גרם פיסטוק גרוס גס מאוד
150 גרם פיסטוק גרוס דק
20 גרם קמח תפוחי אדמה
 20 גרם סוכר
1 כף סוכר
1 חלבון
 חומרים למילוי גנש שוקולד לימון:
50 גרם שוקולד לבן
40 גרם שמנת מתוקה
5 גרם גרידת לימון
5 גרם מחית לימון (לא חובה ) ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפיה
אופן הכנת העוגייה:
מחממים תנור מראש לחום של 150 מעלות.
 1. מחממים מעט את הדבש.
 2. בקערה מכניסים הפיסטוק, אבקת פיסטוק וקמח תפוחי אדמה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, הדבש ובסוף את החלבון ומערבבים הכול יחד.
 3. בעזרת כפית טבולה במים יוצרים עיגולים, ומניחים בתבנית אפייה, במרווחים של 2 סנטימטר אחת מהשנייה. חשוב מאוד להשטיח את העוגייה כמה שיותר.
 4. אופים בתנור כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.
5.מקררים את העוגיות בטמפרטורת החדר .
אופן הכנת הגנש:
מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את גרידת הלימון ואת מחית הלימון. מערבבים הכל יחד.
אופן הרכבת העוגייה:
על צד אחד של עוגייה מורחים את הגאנש וסוגרים בעוגייה שנייה.
ניתן לקרר במקרר . בתאבון.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: